Föreläsning/workshop 8 oktober: Vem bestämmer vad vi ska äta i framtiden?

Välkommen till en föreläsning/workshop kring framtidens mat med Johan Jörgensen.

Information

Arrangör: Arrangeras av Ledarna inom Handeln tillsammans med Ledarna inom Livsmedelsbranschen.
Omfattning: En eftermiddag.
Öppen för: Medlemmar i branschföreningen Handeln
Bra att veta: Branschföreningen bjuder på fika.
Kontaktperson: Annie Tidholm, 070-671 88 89
Kostnad: Kostnadsfritt. Ingår i ditt medlemskap.

Ledarna inom Handeln bjuder tillsammans med Ledarna inom Livsmedelsbranschen in till föreläsning/workshop med Johan Jörgensen.

Vi kan producera mat av koldioxid, odla kött i tankar och få en personligt skapad middag producerad av 3D-printers. Allt drivs av data, tech och innovation. I framtiden är mat inte en produkt utan definieras av sin data, liksom vi själva. Den datan kommer att hamna hos helt nya aktörer. Därför är det dags att sluta fråga vad det blir till middag och börja fundera över vem det är som bestämmer vad vi äter.

Du kommer att gå från Johans föreläsning nedbruten, upplyft och med nya fascinerande saker att berätta för dina släktingar och grannar. Om du är i matsektorn kommer du att lämna rummet med en rad existentiella frågor att ta tag i, men det är ju bättre att börja umgås med de frågorna innan det är för sent.

Om föreläsaren

Johan Jörgensen föreläser i Sverige och internationellt, inför stora grupper och i stängda styrelserum samt har svårt att hålla tyst om vad han tycker. Han har en bakgrund som journalist, entreprenör och investerare, men känns mest som en aktivist. Han är partner i Sweden Foodtech, som ligger bakom stora delar av foodtech-revolutionen i Sverige och Norden. Han är även delägare till Smaka på Stockholm-festivalen, en av världens största och mest framtidsinriktade matfestivaler.

Datum, tid och plats

Stockholm
08 oktober 2024 klockan 13.00-15.30
Sista anmälningsdag 04 oktober 2024