Chefer per bransch och ålder

Flest chefer finns i åldersspannet 45-54 år. Andelen chefer i den yngsta åldersgruppen (16-34 år) har minskat över tid och chefer i den äldsta åldersgruppen (55-64 år) har ökat över tid.

Det vanligaste åldersspannet på chefer i Sverige år 2022 är 45-54 år. Här finns strax över var tredje chef. Därefter följer åldersspannet 35-44 år respektive 55-64 år där ungefär var fjärde chef i vardera grupp finns. Lägst andel chefer, med cirka 13 procent, finns inom åldersspannet 16-34 år.

Över tid (från 2014 till 2022) har andelen chefer i den yngsta åldersgruppen (16-34 år) minskat med 2,7 procentenheter. Även andelen chefer i den näst yngsta åldersgruppen (35-44 år) har minskat med 2,7 procentenheter över perioden. Störst ökning har andelen chefer som finns inom den äldsta åldersgruppen (55-65 år) haft med 3,8 procentenheter.

Högst andel unga chefer finns inom branschen hotell och restaurang där över en fjärdedel (27,3 procent) av alla chefer är i den yngsta åldersgruppen. Lägst andel unga chefer finns inom branschen utbildning där färre än var 20e chef (4,2 procent) är i yngsta åldersgruppen.

Kompetensförsörjning har blivit en av de största utmaningarna i såväl privat som i offentlig sektor. Trots det väljs personer systematiskt bort vid rekrytering på grund av ålder, samtidigt som vi förväntas arbeta allt högre upp i åldrarna.

Om Sverige ska klara kompetensförsörjningen så behövs såväl äldre som yngre chefer. Det behövs ett åldersmedvetet ledarskap och kompetensbaserad rekrytering för att främja ett hållbart arbetsliv som balanserar behov hos olika åldersgrupper utan att hemfalla åt åldersstereotyper.